Centar Vrati mi osmijeh, koji okuplja djecu sa posebnim potrebama, vodi akciju na prikupljanju sredstava na gradnji vlastitog objekta. Trenutno je Centar smejšten u Ljubačama, a potrebe za novim objektom odavno postoje.

“Centar „Vrati mi osmijeh“ broji 125 članova djece i omladine sa posebnim potrebama, privremeno smo smješteni u vojnoj kasarni Ljubače, dok se ne izgradi objekat za djecu sa višestrukim smetnjama.Zahvaljujući aktivnostima u proteklom periodu Centar je uradio Investiciono tehničku dokumentaciju za izgradnju Centra Vrati mi osmijeh i da su sponzori bili: mikrokreditna fondacija Partner, EKI, PK Dubrave i fizička lica općine Živinice. Pozivamo sve koji su u mogućnosti pomoći izgradnju Centra, novčano ili u građevinskom materijalu”, kaže nam direktorica Suada Omić.

Učešćem u humanitarnoj akciji “Građani Živinica za djecu sa posebnim potrebama“ steći će se uslovi za početak granje objekta za djecu sa višestrukim smetnjama u mjestu Šarenjak.

Molimo sve stanovnike općine Živinice, da u skladu sa svojim mogućnostima, daju dobrovoljni novčani prilog i na taj način djeci i omladini sa psihofizičkim smetnjama pomognu gradnju objekta, poručuju iz Centra./Š.G./

Vaš komentar na članak: