Pišu nam čitaoci iz mjesnih zajednica Gornje i Donje Dubrave. Maid Beširević iz Donjih Dubrava piše o incidentu koji se desio danas u njegovom mjestu.

“Grupa mladih antifašista je iscrtala antifašistički simbol i jasnu antifašističku poruku “Računajte na nas”. Grupa neistomišljenika, kojima je zasmetala petokraka, verbalno su nasrnuli na crtače petokrake, a potom su uzeli farbu i prefarbali ovaj simbol partizana iz Drugog svjetskog rata”, piše nam Maid.

Drugo pismo stiglo nam je iz Gornjih Dubrava, od Mehmedalije Sofića, koji se žali na nestašicu vode. U pismu, između ostalog, stoji:

“Mi u rubnim područjima nemamo vodu 4 dana, a pored asfalta u nizini ljudi peru dvorišta, zaljevaju bašte, a mi nemamo vodu da se okupamo i napijemo. Živim sam i 3 puta sam opereisan, preživio sam 4 infrakta i 3 moždana udara.Imamo najsavremeniji rezervar za vodu, ali nam se neda napuniti.Zamolio bih da nam se pomogne da preživimo ove tople dane”, poručuje Mehmedalija Sofić.

I tako dok jedni slave Ramazanski bajram, drugima nedostaje vode za piće, a treći se bore oko petokrake!Pošto je blagdan bilo bi dobro da se sve strane dogovore oko simbola, ali i pitke vode, pa da nam praznik protekne u pomirenju!

Vaš komentar na članak: