Kao i svake godine Udruženje „Zemlja djece u BiH“ je i ove godine pokrenulo akciju obezbjeđivaja novogodišnjih paketiće za djecu koja su korisnici Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djeca u riziku da to postanu, za socijalno ugroženu djecu iz kolektivno-prognaničkim naseljima Mihatovići i Špionica, djecu iz romskog naselja Kiseljak i drugih marginaliziranih zajednica.

Nakon desetogodišnjeg iskustva sa akcijom „Jedan slatkiš, jedno dijete“ ove godine smo pokrenuli inovativnu aktivnost pod nazivom „Traži se Djeda Mraz.“

Djeca su pisala pisma Djeda Mrazu, a osobe koje su imale želju da budu dio ove humane akcije dobili su pisma sa dječijim željama.Osobe iz cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire (Austrija, Luksemburg, Švicarska, Njemačka), uzele su učešće u ovoj humanitarnoj akciji i svojim poklonima ispunili skromne želje za 494 djece. Udruženje „Zemlja djece u BiH“ je organizovalo podjele paketića sa prigodnim zabavnim programom za djecu na nekoliko lokacija: Dnevni centru Telex, OŠ „Podrinje“ Mihatovići, OŠ „Potočari“ Srebrenica, izbjegličko naselje Špionica i romsko naselje Kiseljak.

Najtoplije se zahvaljujemo svim građanima i privatnim subjektima koji su dali učešće na socijalnoj osjetljivosti i društvenoj odgovornosti prema našim najmlađim i najugroženijim kategorijama stanovništa.

Hvala svima koji su u ovim promrzlim danima vratili osmjeh na lica djece koja žive u ekstremnom siromaštvu, zaboravljena od onih struktura čija je odgovornost da brinu o njima./Tim Udruženja „Zemlja djece u BiH“/

Vaš komentar na članak: