ZH-ZOLA: Najuspješnija godina do sada

U vrijeme kada firme sumiraju rezultate na kraju poslovne godine svratili smo u jednu od vodećih živiničkih firmi ZH-ZOLA, čija je djelatnost dobro poznata- od osnivanja u proteklih 20 godina. Od kada firma postoji, 2017.godina ostaće zabilježena kao najuspješnija do sada. Postignuti rezultati plod su višegodišnjeg razvoja firme ZH-ZOLA, a to direktor Emir Zoletić ovako objašnjava:

“Od kada poslujemo u ovakvom obliku, tačnije od 1997.godine, ovo je bila najuspješnija.Finasijskim rezultatima smo potvrdili lidersku poziciju u trgovini građevinskih i materijala za opremanje doma na području Tuzlanskog kantona,dok smo na nivou BiH svrstani među pet najuspješnijih firmi u oblasti kojom se bavimo.
Ciljevi u narednoj godini su čuvanje liderske pozicije na Tuzlanskom kantonu i širenje naše distributivne mreže na nivou BiH,pa smo u tu svrhu zaposlili još dva radnika,tako da ćemo narednu godinu započeti sa 57 uposlenih “, rekao je Zoletić.

Zahvaljujući pozitivnom poslovanju, koje se iz godine u godinu povećava, zadovoljstvo zaposlenih raste. Tim povodom kraj poslovne godine je ispraćen debljim platnim kovertama, a o čemu je riječ saznajemo od direktora Zoletića:

“Ne treba posebno isticati da su ovdje redovne plate i da se sve obaveze prema radnicima i državi na vrijeme izmiruju. Takođe nastojimo da radnici budu zadovoljni, jer su vrijedno radili i zajedno smo ostvarili značajne rezultate. Zato su nagrađeni, kao i svake godine, trinaestom platom, a isplaćen je i regres.
Danas smo upriličili i prijem za naše penzionere, kojima smo, uz čestitku za Novu godinu, podijelili pakete i novčane iznose.Uz prigodan program i susret sa Djeda Mrazom, obradovali smo i najmlađe naših radnika i poslovnih partnera”.

Kao društveno odgovorna firma, ZH-ZOLA učesnik je mnogih humaniarnih akcija, među kojima bi posebno istakli opremanje Hematološke i Ginekolške klinike UKC Tuzla, a donatori smo u svim humanitarnim projektima naše lokalne zajednice, kaže Zoletić.

Preko 200 paketića za najmlađe

Sinoć je bilo posebno svečano za najmlađe, ali i starije, jer se u holu Prodajnog centra okupilo nekoliko stotina gostiju, a u povodu podjele novogodišnjih paketića.
Prije podjele paketića izveden je prigodan Novogdišnji porgram u aranžmanu organizacije “Osmijeh za osmijeh” iz Tuzle. Uveseljavali su mališane i podigli atmosferu do “usijanja”.Organizacija za djecu “Osmijeh za Osmijeh” od svog nastanka pa sve do danas veliku pažnju poklanja motivisanju mladih ljudi ka onim oblastima u kojima se pronalaze, uz prisutnu dozu kreativnosti, ozbiljnosti i objektivnosti.

Njihov program djeca su s pažnjom pratila i učestvovala u kreiranju zabavnih sadržaja pjesmom i pokretima.
Ni Djedu Mrazu nije bilo lako, jer je podijelio preko 200 paketića, tako da će 2017.godina ostati u lijepom sjećanju ne samo svih zaposlenih firme ZH-ZOLA i penzionera, već i onih najmlađih, koji su uživali uz kreatore organizacije „Osmijeh za osmijeh“./Š.G./