Snijega nema posljednjih dana, ali se zato ulažu napori u održavanje makademskih puteva na području općine Živincie. U MZ Svojat zadovoljni su aktivnostima u vezi sa tim, jer su putevi dotrajali pa je bilo neophodno potrebno da se poprave.

“Put je bio prilično uništen, ali je sada dobar i prohodan bez problema. Sa novim načelnikom ćemo asfaltirati ovaj put u našoj MZ”, kaže predsjedni Mjesne zajednice Svojat Mevludin Karić.

VD općinski načelni Asim Aljić je posjetio radilišta i uvjerio se da radovi dobro napreduju, o čemu je rekao:

“Popravku putne mreže vršimo u okviru zimskog održavanja puteva i na red su došli makadamski putevi, jer ih treba redovno održavati. Ali, ovdje u Krivači mi ćemo ove godine put asfaltirati, kako bi pomogli našim povratnicima u ovo mjesto. Ovo su njihova vjekovna ognjišta i svi terba da se vrate, a asfaltni put je veoma važan za sve nas. Osim sredstava Budžeta i SGV TK je apliciralo za fondove povratničke populacije pa ćemo zajedničkim ulaganjima doći do kvalitetne saobraćajnice u ovom mjestu”.

Osim na području MZ Svojat, makadamski putevi u G.Lukaivici, Trasi i drugim mjestima takođe se popravljaju i dovode u potrebnu funkciju!

Vaš komentar na članak: