Živiničke sazlije na Danima borovnice u Plavu

Dani borovnice se u Plavu/Crna Gora/ održavaju se svake godine krajem jula, pa je tako bilo i ovoga puta.Po prvi puta učešće na ovoj privrednoj i kulturno-sportskoj manifestaciji imalo je Udruženje živiničkih Sazlija.

Predvođeni Selmirom Šljivićem Sazlije su se predstavile uspješnim interpretacijama sevdalinki, koje najorginalnije zvuče uprvo na sazu, zbog čega su nagrađivani dugotrajnim aplauzima na koncertu u čast Dana borovnice.

Ako su Prokletije najveća prirodna plantaža borovnice na svijetu, sa sigurnošću možemo kazati da su živiničke Sazlije jedinstven vokalno instrumentalni sastavi u svijetu.

Program manifestacije je jako raznolik, od kulture, umjetnosti, preko sporta do muzike i predstavlja pravo uživanje za sve generacije. Plavski „Dani borovnice“ proglašeni su za najbolju turističku manifestaciju u Crnoj Gori.

“Koncert u Crnoj Gori, tj.Plavu, otvorili smo pjesmom “Ne klepeći nanulama”, što je bio prvorazredni kulturni događaj, gdje smo na lijep i originalan način predstavili našu umjetnosti i naslijeđe naše BiH i naših Živinica”, rekao nam je predsjednik UG “Sazlija” Selmir Šljivić./Š.G./