Jedna kuća u Mjesnoj zajednici Gornje Živinice sinoć je bila, sigurno, jedno od najveselijih mjesta u Bosni i Hercegovini. Poslovni prostor Miće Babića, koji se nalazi u MZ Gornje Živinice, bio je mjesto dvostrukog slavlja.

Naime, Kaja i Ivica Grgić su,uz rijetko viđenu feštu,obilježili 54 godine svoga zajedničkog života, odnosno, braka, a, također,gospođa Kaja je, ujedno proslavila i svoj 70 rođendan. Pitali smo gospodina Ivicu kako je proteklo 54 godine braka sa gospođom Kajom te nam je on rekao :

“Znate kako!? U braku uvijek neko mora biti voda a neko vatra.Kad je jedno vatra drugo mora biti voda i obratno. Po meni naših 54 godine zajedničkog života prošlo je u slozi i ljubavi”.

Dvostruku slavljenicu, gospođu Kaju Grgić, koja ističe da je svi zovu Beba i da voli da je tako zovu, pitali smo -koja je formula uspješnog i dugogodišnjeg zajedničkog života sa gospodinom Ivicom Grgićem, te nam je ona rekla :

“Dogovor oko svakog bitnijeg pitanja i međusobno uvažavanje uslov je skladnog i sretnog braka, tako je bilo svih ovih godina u našem braku”.

Stariji Živiničani, a koji vole izvornu muziku naših krajeva, sigurno dobro pamte Ivicu Grgića, jer je on, svojevremeno, bio dio vokalno-muzičkog tandema Šimo i Ivica, koji su uz Iliju i Marka i Muhameda Borogovca pronijeli slavu tuzlanskog kraja u nekadašnjoj Jugoslaviji, kroz izvorni melos i sevdalinku.Na veliko oduševljenje svih zvanica koje su uveličale sinošnje dvostruko slavlje Kaje i Ivice Grgića, Ivica je zakantao jednu pjesmu iz svog starog repertoara, a u tome mu se, na kraju pridružila i njegova životna saputnica.

Kćerka, zetovi, unučad, komšije i prijatelji…ovo je naše bogatstvo …svi su večeras sa nama i to nas čini sretnim…istakli su slavljenici… Da bi slavljenički štimung bio potpun pobrinula su se braća Semir i Sanel Osmanović, koji su svojim bravuroznim interpretacijama svih žanrova muzike doprinijeli pozitivnoj energiji koja se osjetila u svakom kutku prostora i u svakom momentu, sve do sitnih sati, kada se slavlje završilo prigodnim tortama.

Slavljenicima smo poželjeli puno zdravlja i sreće, i da prožive još mnogo godina zajedničkog života./Jasminko Razić & Nihad Kovačević/

 

Vaš komentar na članak: