Edis i Sabrina u misiji humanitarne pomoći

Neumorni Edis i Sabrina Bešić ne posustaju i nastavljaju uspješno provoditi svoju humanitarnu aktivnost.Njihovi apeli da se odazovu na akciju darivanja socijalno ugroženih osoba nailazi na podršku, tako da svakodnevno dijle humanitarnu pomoć u hrani, sredstvima higijene i novcu.

“Tokom naših aktivnosti u vrijeme pandemije izazvane korona virusom nismo ni znali da baš ima toliko teških slučajeva na području naše općine.Pomoć dobrih ljudi svima dobro dođe i neizmjerno su zahvalni, tako da ćemo i dalje nastaviti sa humanitarnim radom”, kaže nam Edis Bešić-inače poznati bosanskohercegovački MMA teškaš, osvajač mnogih medalja sa domaćih i svjetskih turnira.

Said Halilović hvali Sabrinu i Edisa i kaže:

“Kako su bili kod mene uoči ramazana i snimili naše stanje, nema dana da neko nije došo da nas obiđe i da nam pomogne. I juče su me posjetili i proslijedili donaciju od osoba koje su htjele ostati anonimne”.

“Osmana Krajšnika-bivši uposlenika komunalne službe u Živinicama teško je obolio i svaka pomoć mu dobro dođe. Živi u jako teškim uslovima i bez penzije. Malo smo mu pomogli novčano i nadamo se da će se i drugi odazvati da pomognemo našem Osmanu”, kaže Edis.

Obradovan je i Muhamed, čovjek sa posebnim potrebama, živi u G.Višći, te porodica Mazić selo Hadžije.Mevludin Mazić je operisao tumor na mozgu i troši 140 KM samo za lijekove.Porodice su bez ikakvog primanja.

Porodica Fejzić iz Repuha sa troje djece sa posebnim potrebama i nenom koja je operisana i u stalnoj potrebi za njegom, zahvalna je na ukazanoj pomoći, kao i mnogi drugi.Pozivamo sve dobre ljude da podrže aktivnosti na humanitarnoj pomoći socijalno ugroženim osobama s podrčja Grada Živinice./Š.G./