SDA ŽIVINICE

rahima_selimovic33. RAHIMA SELIMOVIĆ

Rahima Selimović je rođena u Gračanici, gdje je stekla osnovno školsko obrazovanje, a potom nastavila u Poljoprivrednoj školi Živinice i stekla zvanje poljoprivredni tehničar. Samostalni je poduzetnik i jedan od osnovača uspješnog Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Kornišon” u Svojatu.

Zahvaljući stečenim znanjima aktivno se uključila u razvoj agrara, posebno proizvodnju krastavca kornišona, tako da pomenuto udruženje danas broji preko 460 kooperanata, koji su već isporučili preko UG Kornišon 1800 tona krastavca kornišona, koji se plasira na strana tržišta. Do kraja berbe očekuje se još preko 200 tona kornišona, po čemu je općina Živincie već rekorder u Bosni i Hercegovini.

Angažovanjem Rahime Selimović omogućeno je stotinama porodica sa područja više općina u Tuzlanskom kantonu da imaju sigurno zasposlenje i siguran otkup svojih poljoprivrednih proizvoda, a takođe i sigurnu zaradu.

Rahima Selimović je primjer kako se i od agrara može dobro zarađivati, pa otuda preporuka svim biračima da je podrže u nastojanju širenja biznisa i u poljoprivredi, a to se može postići njenim uticajem u Općinskom vijeću Živinice, ukoliko joj date povjerenje!