ovih dana najveće gužve nalaze se u šalter sali živiničke Pošte. Istina, danas nije bilo gužvi na uplatama i onom dijelu koji pripada Pošti, ali u odjelu za lične karte, pasoše i druge dokumente gužve počinju odmah od ulaza pa do šaltera.

Mnogi građani, posebno naši sugrađani koji se nalaze na radu u inostranstvu nastoje dok su na odmorima obaviti potrebne obaveze oko putnih dokumenata, pa nailaze na teškoće čekajući u dugim redovima. Sve je još dobro ukoliko imaju potrebnu dokumentaciju, ali se često desi da nedostaje određeni”papir”, pa valja ponovo u dugi red.

Gužve su još zbog konkursnog perioda za prosvjetare osnovnih i srednjih škola. Mnogi su iskopirali brojne dokumente na učešće na više desetina aplikacija za mjesto profesora. Dugi niz godina prosvjetari se primaju na određeno radno vrijeme u trajanju od jedne školske godine, pa im je najviše posla u ovo vrijeme, kada se objave konkursi.

Gotovo svi oni učestvuju i konkurišu na 20 do 50 škola, pa nam je jedan prosvjetar pokazao dvije velike najlon vreće, pune raznih dokumenata. Kaže da će sve biti dobro, samo ako ovo ne bude uzalud radio i trošio novce, pa se nada da će ipak negdje za njega biti mjesta!/Š.G./

Vaš komentar na članak: