Emir Hadžihafizbegović je gromada od glumca. No, ni ne sanja da mu čudovište zvano televizija "puše" za vratom i samo je pitanje dana kada će ga progutati. Ne kao glumca, nego kao voditelja tok-šoua "Večer sa Emirom".

Ministar za kulturu i sport i jedan od najboljih glumaca u regionu nije stvoren za TV. Želja mi je da se 45 minuta, koliko nam upropasti subotnju večer, emitiraju inserti s Emirovim najboljim ulogama. Njegova sujeta i narcisoidnost su izraženi u izjavama tipa: "Ja i Halid Bešlić smo vas uveseljavali", "Ja imam dosta obaveza u Hrvatskoj" i na kraju vrhunac "Moje osobno mišljenje je referentno".

Stani malo, Emire! Zaboravio si na gosta. Ne možeš od 45 minuta, 30 pričati ti, plus EPP i muzičke numere, plus čitanje poezije, a ostaviti gostu deset minuta da nešto prozbori u programu. Nije fer. Obećao si da ćeš manje pričati, a i dalje ne daš nikome da kaže ni riječi.

Na samom početku držiš tirade koje bi trebale predstaviti gosta, svjestan da možeš imati gosta kojeg poželiš, jer ti se svi s pravom dive kao glumcu. Mustafa Nadarević je šutio, Aleksandar Stanković ti je u jednom trenutku replicirao: "Kad pozoveš gosta, onda se prilagodiš gostu", Miroslav Ćiro Blažević je poput vojvođanskog birtaša "provaljivao" svoje već otrcane štosove, a Emir im je podilazio, umjesto da se prepucavao s njima, što bi bilo gledaocima interesantnije. Tok-šou s Bogićem Bogićevićem sveo se na "one-man show" s Emirom u glavnoj ulozi.

Izdanje s Halidom Bešlićem je bilo tužno. Naime, Emir je u studio pozvao bolesnog dječaka za kojeg je Halid Bešlić održao humanitarni koncert. Halid je dječaka poljubio i onda se fokus kamere i voditelja sveo na popularnog pjevača. Kamera ga je zumirala, Emir mu se unio u lice poput TV voditelja na Zapadu i to je trajalo dvije minute.

A onda je Halid pustio suzu. Svi su bili "zadovoljni", jer su postigli ono što su zamislili te večeri. Samo niko nije shvatio da je Halidova suza "ubila" TV voditelja Emira te večeri – zauvijek. Emire Hadžihafizbegoviću, vrati se filmu, molim te. TV će te pojesti. Kao što je pojela mnoge. I to za doručak.

Aleksandar Tomašević

Vaš komentar na članak: