I to se događa: Put na periferiji-ničija briga

Često na stranicama ovog portala čitamo inforamcije o asfaltiranju puteva na području naše općine, ali ovdje u gradu ima ulica koje nemaju ni dobru kamenu podlogu! Naime, u Ulici Magistralni put 31. od magistralnog puta svega pedesetak metara put je sasvim dotrajao, tako da je do nekih kuća skoro lakše “doplivati”, nego dopješačiti.

Riječ je o putu kod stovarišta građevinskog materijala “Kakeš”, odmah iza vinograda, na desnoj strani. To je javno dobro, a ne privatni put, koji niko ne održava. Prije nekoliko mjeseci je povjerenik iz MZ “Centar” uspio obezbijediti nekoliko kamiona posipnog materijala, ali to nije pomoglo. Najgore je što put vodi kroz naselje u kome živimo, čiji je dio nedavno i asfaltiran samo do pola naselja, tako da su naša i nekoliko okolnih kuća ostale odsječene, a niko nam nije objasnio zbog čega.

Često se pitamo zbog čega niko ne želi sanirati pomenuti put i zašto, kada se već asfaltirao put kroz naselje, zašto nije izvedeno do kraja, dakle do magistrale, kao što bi bilo i logično?

Dio koji nisu asfaltirali nije duži od 300 metara, pa je moje iznenađenje time veće. Mašine su prolazile kraj naših kuća, ali put nije čak ni nasut.

Mislim da je logično da u 21.vijeku građani imaju put do svoje kuće. Još jednom podsjećam, nije riječ o privatnom putu, već javnom dobru, koji koriste svi, privatni automobili, autobusi i kamioni kada nije moguće magistralom doći do Živinica.

Nadam se da će aktivisti Mjesne zajednice “Centar”, na čelu sa glavnim povjerenikom, pokrenuti problem sa mrtve tačke i organizovati akciju na aasfaltiranju pomenutih 300 metara javnog puta!/Renata Kulić/