Televizija BN, u udarnom terminu, na prvi dan najsvetijeg muslimanskog blagdana Bajrama, emitirala je dokumentarni film  “Zločin" , a koji je snimljen od strane navedene televizije, baziran na ispovijedima vojnika vojske RS-e, u vezi sa ratnim zločinima mudžahedina u toku agresije na BiH.

  Svaki zločinac, po individualnoj ili komandnoj odgovornosti, odgovara za svoje zločine, ali isto tako Bošnjaci muslimani, na njihov najsvetiji dan, treba da se osjećaju blagdanski i da niko nema pravo da im taj blagdan pokvari.Ista televizija prikazivala je filmove istog sadržaja i na dan pokopa žrtava genocida u Srebrenici 11. jula 2010. godine. Trend ratne propagande i oblici specijalnih operacija se na ovakav način nastavljaju i u jeku izborne kampanje samo može produktivno da djeluje za one snage koje nastoje da vide BiH daleko od prosperiteta i zajedničkog života, a kontraproduktivno za one snage, koje se zalažu za suživot, mir, toleranciju i državu za čovjeka.

  Ovakva nastojanja  televizije BN treba ignorisati, kako bi prikazivanjem istih i sličnih televizijskih sadržaja izbjegli unešenje smutnji tokom  mubarek dana, te ne nasijedati na prizemne provokacije, a sve u vezi sa predstojećim izborima i održavanjem psihoze straha i zavađanjem naroda.     

Selmir Šljivić

Vaš komentar na članak: