Vladajuće stranke u Vladi Tuzlanskog kantona u svoju mrežu su davno uplele direktore osnovnih i srednjih škola, za koje, u mnogim slučajevima ne važe zakoni kada je u pitanju prijem uposlenika.

  Svake godine pred početak nove školske godine škole u TK raspisuju konkurse za prijem uposlenika. Međutim, ovi konkursi umjesto da budu javni i transparentni, sve više su „ilegalni“ jer se objavljuju u javnim glasilima koji su dostupni svima pa čak i stanovnicima grada Zagreba, samo ne stanovnicima TK.

  Konkursi u ilegali su samo jedan od načina postavljanja podobnog, a, ne stručnog i sposobnog nastavnog kadra, što su Narodnoj stranci Radom za boljitak dokazali brojni kandidati na za njih nemogućim i tobože otvorenim i javnim konkursima. Pošto je ta negativna praksa povezana sa kršenjem zakona, mitom i korupcijom, poslanici Narodne stranke Radom za boljitak će na narednoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona tražiti da se Ministarstvo obrazovanja o tome javno očituje.

  Takođe će zahtijevati ostavku aktuelne ministrice obrazovanja i angažovanje Tužilaštva u slučajevima zloupotrebe položaja u prijemu uposlenika u škole Tuzlanskog kantona./Press služba/

Radom za boljitak

Vaš komentar na članak: