Jedan naš sugrađanin nam se žali kako mu je ispred zgrade gdje stanuje parking označen za Taxi vozila, koja se tu rijetko parkiraju, a umejsto njih svakodnevno se parkiraju razna motorna vozila.

“Ovo nije jedini primjer prekršaja saobraćajnih propisa na koje niko ne obraća pažnju. Na više mjesta u gradu ili se ti propisi krše, ili su postavljene na neadekvatna mjesta”, kaže naš sugrađanin Zvonko Tadić, nastanjen u blizini Markanove stanice.

Ono što bode oču to su neadekvatno postavljeni znaci kraj stambenih objekata u gradu. Tako dio ulice kraj Gradskog parka koji vodi do nekoliko stambenih objekata i dalje se ne može proći, ispod znaka zabrane parkiranja skinut je i znak “osim stanara zgrade”, o čemu smo više puta pisali. Da apsurd bude veći u drugim dijelovima grada takav znak stoji i kod stambenih objekata kraj kojih ulice imaju ulaz i izlaz, za razliku od gore pomenute koja je slijepa ulica i ne vodi nigdje dalje od tih zgrada.

To su samo neke od preporuka ovlaštenim osobama da pokušaju uvesti više reda kada je riječ o uređenju parkinga kod stambenih zgrada u našem gradu!/Š.G./

Vaš komentar na članak: