Kada bi prema računima koje plaćamo za utrošenu vodu mjerili stvarno stanje snabdjevenosti grada vodom, na predizbornim kampanjama političari uopšte ne bi trebali govoriti kako će se boriti za obezbjeđenje dovoljnih količina pitke vode, ako dobiju mandat!

 Zašto ja to kažem?

 Zato što često dobiveni račun za utrošenu vodu ni iz bliza ne odgovara stvarnom stanju.Pošto stanujem na posljednjoj etaži jedne stambene zgrade, a dobijem račun za potrošenu vodu od 30 do 50 KM, prema paušalnoj procjeni za dvije osobe, prevršilo je svaku mjeru.Intervencije da se to popravi kod komunalaca "ne pije vode".Uzalud je što komšija na dvije etaže niže i duplo više članova porodice dobije račun od 20 KM.

 Nije mi ništa drugo preostalo nego da pozovem majstore i ugrade mi vodomjer.Kako je gradnja tekla dobro je da nije pao cio zid, ali neka i to samo da se spasim!Poslije par mjeseci dobijem račun na 90 KM, na kojem je obračunata i potrošena voda preko vodomjera i paušala.

 Nije mi ništa drugo preostalo nego da i to platim, samo da poravnam račune.Zanima me koliki će mi biti račun narednog mjeseca, a šta će se potom dogoditi ne znam!?

F.Hodžić

Vaš komentar na članak: