Proteklih dana su u nekim školama postavljali nove direktore, pa sam se i ja prijavio na upražnjeno mjesto direktora Osnovne škole Husino. Ispunjavao sam sve uslove, a pomenuću samo neke!

 Radim u prosvjeti 36 godina na mjestu profesora tjelesnog odgoja i sporta. Započeo sam u osnovnim školama sela Gračanice, Šerića, a najduže radim u Drugoj osnovnoj školi Živinice. Bio sam državni atletski reprezentativac bivše države, a kao nastavnik i profesor tokom dugog perioda sa svojim učenicima sam postizao zapažene
rezultate. Nekoliko najboljih i danas ima u državnoj reprezentaciji BiH u raznim sportovima. Pomenuću samo državnog reprezentativca, skakača u dalj i preponaša na110 m Adnana Malkića i atletičarku Rahimu Zukić, koji postižu izvanredne rezultate. Dug je spisak i ostalih dobrih sportista i školskih uspjeh na raznim takmičenjima.

    Međutim, sve to nije bilo dovoljno da budem primljen za direktora Osnovne škole Husino, jer je Upravni odbor škole izabrao starog direktora, a meni je preostalo da se žalim na pomenutu odluku.

 Mislim da je Upravni odbor OŠ Husino pogriješio i pitam se da li je to zaštita prava hrvatskog naroda, kada u svom rodnom mjestu ne mogu biti direktor škole i da li uopšte od 86 škola u TK ima neki direktor iz reda hrvatskog naroda! Još se pitam, da li je to razlog više što djeca sa Husina pohađaju nastavu u Katoličkom školskom centru u
Tuzli!? /Prof.Drago Pavljašević/

Drago Pavljašević

Vaš komentar na članak: