Juče su učenici i prosvjetari Druge osnovne škole bili dobri domaćini, organizatori, ali i pobjednici velikeog takmičenja, popiularno nazvanog Kaleidoskop, kojeg je organizovao OSCE BiH.

 Tim povodm Škola je uradila Bilten u vidu prospekta, u kojem su gosti, takođe ponajbolje plasirane škole iz BiH, dobile potrebne podatke o gradu, školi i njenim uspjesima, kao i programu okupljanja i prezentacije najboljih na takmičenju u okviru Kaleidoskopa.

 Osim Biltena, Škola je izdala i školski list pod nazivom Mali odmor, na formatu A-4 i u koloru. List predstavlja tekstom i slikom dostignuća učenika u minuloj školskoj godini, ali i dalje.tako bilježimo zanimljive likovne radove, pjesme, priče iz školskih pismenih zadataka, a posebno je interesantan prilog učenika VII-c razreda Nermina Trumića Riječ iz mog zavičaja.U tom prilogu opisuje šta je sve pronašao u djedovom podrumu, otkrivajući nam tako neke zanimljive stare predmete koji su služili domaćinima, a sada su već eksponati!

 Nadalje list učenika nas vodi do  škole interneta, gdje se može naučiti osnovno što je potrebno zanti kada je riječ o informatici.Nadalje su tu prilozi o ekskurzijama, a nije zabroravljena ni učenica generacije Nadina Mahmutbegović, šahovska šampionka, o kojoj će se još mnogo čuti.Ima još zanimljivosti u školskom listu, ali ostavljamo da to sami pročitate!

 Jučerašnji gosti Druge osnovne škole iz Banja Luke, Goražda, Prijedora, Ilidže i Vlasenice, osim lijepih utisaka sa promocije, ponijeće i ovaj štampani materijal, koji će ih još dugo podsjećati na postignute uspjehe i boravak u Drugoj osnovnoj školi i Živinicama!

Š.G.

Vaš komentar na članak: