Za 20 parlamentaraca u Parlamentu BiH porezni obveznici naše zemlje mjesečno izdvoje 18.000 KM za njihov smještaj u Sarajevu i džeparac potreban im za hranu, piće i ostale užitke za vrijeme njihove odvojenosti od žena, odnosno muževa, djece, i ostale rodbine.

  Zbog ove objavljene informacije jučer su se iz Parlamentarne skupštine BiH obrušili na  novinara koji se usudio pisati o „pristojbama koje prema zakonu pripadaju poslanicama",  upozoravajući da u tome niko ne vidi ništa sporno osim „površnih novinara".

  Pa nije valjda, da gospoda koja opslužuje parlamentarce za koje je narod, što jest – jest,  glasao (jer su ih ovi uvjeravali da samo oni imaju „pošten politički nijet"), misli, da taj isti narod danas ne zna da su te iste "poštenjačine" sami sebi napravili zakone koji im omogućavaju da mjesečno, dodatno, mažnjavaju po dvije rudarske plaće?!

  Zna narod i više nego što oni misle! Zna se, naprimjer, da dobar dio parlamentaraca kojima država plaća stanove u Sarajevu i daje mjesečnu naknadu za tobože odvojeni život, uglavnom žive u mjestima iz kojih dolaze, a u kojima imaju svoje veleljepne stanove i kuće.

  I ne samo to: lične karte nekih od njih su fiktivno izvađene i služe im za potrebe izborne utakmice, jer u mjestima u kojima su ih dobili ne žive još od rata. Takvima sarajevski stanovi, većinom, služe za vikend izlete njihovih hanuma, koje u pauzama okopavanja žita i krompira, dolete u prijestolnicu da uživaju u „državničkoj veličini i moći" svojih muževa i bez srkleta obiđu lokalne pijace i buvljake…

Almasa Hadžić

Vaš komentar na članak: