Proteklu nedjelju u općini Živinice obilježile su nova kolaicija u općineskom vijeću i uspjesi sportkih ekipa u prvenstvenim takmičenjima. Nova kolaliciona većina izabrala je novog predsjedavajućeg i dva zamjenika, što je treća garnitura u razmaku od jedne godine, od kada je uspostavljena zakonodavna vlast nakon lokalnih izbora 2012.godine. Karakteristika je nove koalicije da će predsjedavajući i dva zamjenika biti volonteri, čime će se uštedjeti oko 700 hiljada KM do kraja mandatnog perioda. Međutim, ranija garnitura OV osporava legalitet izabranim dužnosnicima nove većine, pa se očekuje dalja neizvjesnost u radu.

 S druge strane sportaši su uspjeli postići zapažene rezultate, tako što su fudbaleri Priluka i Slavena pobijedili vodeće ekipe Druge lige-Sjever, dok je Konjuh u gostima slavio protiv Maglaja. Oveme dodajmo i uspjeh Millenniuma koji su u košarkaškom dvoboju bili bolji od Tešnjaka i tako se umiješali u borbu za čelnu poziciju.

 Ova sedmica počele je uspješno, tako što je na bivšem odlagalištu PK Bašigovci podignua plantaža od preko 32 hiljade sadnica borovnice i brusnice, a u općinskoj upravi instaliran je Projekta regulatorne reforme. Elektronski registar (E-Registar) administrativnih postupaka je općinski servis koji omogućuje građanima i privrednicima da na jednostavan i transparentan način dođu do informacija, koje ih interesuju u vezi administrativnih postupaka koje provodi općina.

 Nadati se dobrim rezultatima i narednih sedmica, samo još da u Općinskom vijeću dođu do pametnih rješenja i profunkcioniraju, jer već od juna nisu održali valjane sjednice, osim što su birali nova rukovodstva!

 

Š.G.

Vaš komentar na članak: