Do kasno sinoć, sa ulaskom u 1.april, trajala je rasprava na 13.sjednici Općinskog vijeća Živinice o Prijedlogu Nacrta budžeta općine Živinice za tekuću godinu.Podsjećamo da je Budžet prvobitno bio predviđen na oko 13 miliona KM, da bi nakon javnih rasprava do Prijedloga Nacrta porastao na oko 15 miliona KM.

  Od početka 13.sjednice OV prošlog ponedjeljka Budžet je tokom novih rasprava još porastao na 15 370 508,00 KM, da bi sinoćnjim nastavkom iste sjednice i novim raspravama Budžet stigao do 15 700 000,00 KM.Uglavnom su vijećnici predlagali nove projekte infrastrukture u mjesnim zajednicmama, kao što su rasvjeta, putevi, mostovi, vodovodi i druge potrebe.

  Česte pauze i usaglašavanja su se otegla u nedogled, pa se ušlo u novi dan, zbog čega se Prijedlog Nacrta budžeta za tekuću godinu nije ni stavljao na glasanje.Pošto je vrijeme za usvajanje u trajanju od 90 dana istekle, preostaje da općinski načelnik učini ono što vijećnicima nije pošlo za rukom, tj. da donese ovaj veoma važan dokumenat za svaku lokalnu zajednicu pa i našu.

   Ovo je prvi puta da Općinsko vijeće Živinice nije usvojilo Budžet za tekuću godinu, odnosno prvi puta će ga općinski načelnik proglasiti validnim!/Š.G./

Š.Gadžo

Vaš komentar na članak: