Oštećeni put i nevolje mještana zbog krađe uglja

U vrijeme kada se na području naše općine proteklih mjeseci grade asfaltni putevi u mjesnim zajednicama, na drugoj strani građani imaju brojne teškoće prilaza svojim kućama. Takav je primjer u ulici preko puta bivše betonjare „Kitić“, a sada prodaje građevinskog materijala „MIPRO“-lijeve strane puta iz Živinica prema raskršću ka Dubravama. Ustvari riječ je o starom putu za Pasce preko potoka Lješnica, kako bi bolje objasnili ugroženu putnu lokaciju.

Problemi na ovom sokaku su počeli od kako je oformljena deponija jalovine sa Površinskog kopa Dubrave, počev od svakodnevnih prolazaka cisterne za gorivo, oblaka prašine koja se podigne za sušnih dana, čim je malo jači vjetar. Najveći problem su kombi vozila, konjska kola i putnička vozila koja stalno prolaze i odvlače ukradeni ugalj sa deponije koji se provlaći ispod rampe na mostu i odlazi dalje.

“Vjerujemo da je opštinskim vlastima teško suzbiti krađu uglja, ali neka bar saniraju put i omoguće normalan prolazak putničkih vozila za pet objeketa koji se nalaze u tom sokaku.Koliko je put oštećen nakon sistematske krađe uglja vidi se iz priloženih fotografija”, pišu nam mještani pomenute putne lokacije.