Parkiranje na zabranjenim lokacijama se nastavlja

Nejednak tretman pojedinih stambenih zgrada u gradu za parkiranje vozila nastavlja se i ove godine. Nakon što je prošle godine prilaz lamelama između spomen obilježja u Gradskom parku i Čardakliji ukinut znak za parkiranje stanarima pomenutih lamela, mnogi su platili kazne za parkirana vozila.

Ovdje je oduvijek postojao znak zabrane za zaustavljanje i parkiranje-“osim stanara zgrade”, ali se ta dodatna obavijest uklonila, pa se počelo kažnjavati. Ostale zgrade u centru grada, čak i koje su pored prolaznih ulica, zadržale su ispod znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja još i dodatnu obavijest “osim stanara zgrade”, što je u poređenju sa lamelama nelogično, jer prilazni put vodi samo do lamela i nigdje dalje.

Dešavalo se da stanarima lamela prilikom istovra robe iz auta, za manju vreću krompira koja košta 5 KM plate još i kaznu od 40 KM za parkiranje vozila.

I danas oni koji ne znaju ili ne vide znak zabrane parkiranja i dalje koriste zabranjeni parking. Tokom dana primjetili smo da mnogi vozači iz okoline i dalje parkiraju auta ispod hladovine platana, dok stanari lamela i drugih zgrada u blizini očekuju da im se dozvoli parkiranje i tako izjednače sa onim stambenim objektima kojima nije uvedena zabrana parkiranja./Š.G./