Najljepša općina, grad kojeg najviše volim na svijetu, koji ima najbolji geostrateški položaj u BiH su Živinice! Smještene na tri rijeke i Magistralom putu M18 Tuzla-Sarajevo! Općina koja nema strategije ekonomskog razvoja !

Punih 25 godina gledamo iste face u Općinskom vijeću, što autohtonih, što preletača, koji su u međuvremenu završili visoke privatne škole, postali mr. i dr. Kvalifikacijska struktura OV nije bitna, bitno je tu da su se tu ušli i za dobre paušale i privatni poduzetnici, kojima funkciju u OV, kako jedan reče, dođe k’o rekreacija.

Općina u kojoj se na javne funkcije biraju podobni, a i državni službenici su završili visoke privatne škole da bi zadržali svoja mjesta u općinskoj administraciji. Općina koja je odlaganje komunalnog otpada godinama rješavala odlaganjem unutar starog PK Višća RMU “Đurđevik”. Ali 3 sedmice nema više, ne daju građani više zbog nezgrtanja.

I juče Načelnik općine slavodobitno objavljuje da se našla nova lokacija unutar Rudnika “Đurđevik”! Ništa čudno državna firma kojom vlada ” poznata politička opcija”!

Općina, koja ima najmanje 25 privatnih fabrika namještaja (siječe se prirodno bogatstvo predaka) i toliko plastične stolarije. Općina koja ima najviše advokatskih ureda po glavi stanovnika.

Zašto nema reciklažnog centra, mogao bi biti regionalni poput onog u Wisbadenu SR Njemačka, dovede strateški partner pretvori otpad u novac i zaposli 200 radnika? Nego zatrpati ga u zemlju i ostaviti u amanet “rudno bogatstvo” potomcima!

Na fotografijama je smeće od četiri susjeda, koji imaju ugovoren odvoz. Smeće i dalje na čekanju!/Matija Miškić/

Vaš komentar na članak: