Nije se još navršila jedna godina od konstituisanja Općinskog vijeća Živinice, a stranke koje su činile većinu postepeno se razilaze. Prvi koji su napustili koaliciju su tri člana SBB, a nedavno je i SDA, kao najveća politička partija na području općine Živinice, odlučila raskinuti savez i potražiti partnere za sastav nove većine u Općinskom vijeću.

 Lako se može desiti da već na prvoj narednoj sjednici dođe do konstiuisanja i izbora novog predsjedavajućeg i njegovog zamjenika, a potom bi uslijedile i ostale potrebne promjene koje idu uz novu većinu! PO svemu sudeći ponovo bi moglo doći do saveza između SDA i SDP, kao što je to bilo jedno vrijeme u prethodnom mandatu. Ove dvije političke partije imaju 16 članova u općinskom vijeću, što bi predstavljalo većinu, ali sigurno će im prići još neke partije sa manje članova u Općinskom vijeću.

 Dakle, u ove tople ljetne dane slijedi period kada se treba  prekomponovati nova većina u Općinskom vijeću, od koje se očekuje boljitak za dobro svih u živiničkoj lokalnoj zajednici.Ostaje da se vidi da li će tako i biti!

Š.G.

Vaš komentar na članak: