Danas je na prepunom stadionu Tušanj u Tuzli odigrana utakmica između mlade reprezentacije BiH U-21 i mlade reprezentacije Srbije.Navijači iz udruženja navijača "Armija zmajeva Živinice" su otišli da bodre naše mlade zmajeve.

   No cijelu ovu sportsku priču su pokvarili navijači iz Tuzle "FUKARE", koji su u prvom poluvremenu pokušali da se obračunaju sa pripadnicima policije, a nakon toga i sa navijačkom skupinom iz Živinica, koji su cijelo vrijeme bodrili našu reprezentaciju. Navijači iz Živinica su u 33.minuti napustili stadion Tušanj, a Fukare su ostale i dalje na utakmici. Kako kažu mnogi koji su bili prisutni, da je izostalo navijanje i bodrenje naše reprezentacije nakon što su živinički navijači napustili stadion. Nakon utakmice nekoliko navijača iz Tuzle je privedeno.

  Tim povodom udruženje navijača ARMIJA ZMAJEVA ŽIVINICA je dalo saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelini:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST UDRUŽENJA "ARMIJE ZMAJEVA":

  Povodom incidenta koji se dogodio na stadionu Tušanj u toku utakmice BiH-Srbija U21, i pogrdnog skandiranja od strane navijačke grupe Fukare Tuzla, udruženje navijača "Armija Zmajeva" Živinice se ograđuje gore navedenog, čime su napustili stadion Tušanj u 33min. prvog poluvremena, a zatim su stadion napustili i razne navijačke skupine koje su došle da podrže reprezentaciju. Mi smo isključivo došli bodriti reprezentaciju BiH U-21, a ne fizički se obračunati sa pojedincima iz navijačke grupe Fukare i pogrdno skandirati gradu Sarajevu, klubovima FK Sarajevo i FK Željezničar.

  Ovo sto se desilo na stadionu Tušanj je velika sramota i veliki minus za grad Tuzlu, jer zbog ovakvih incidenata na našim terenima mi ne možemo očekivati napredak u BH sportu.

  U potpisu, Udruženje navijača "ARMIJA ZMAJEVA"

Edita Belkić

Vaš komentar na članak: