Saopćenje za javnost povodom otvorenih prijetnji
glavnoj i odgovornoj urednici i direktoru RTV Živinice

   Želimo da podijelimo sa javnosti i gledaocima naše televizije da u dvadesetogodišnjem postojanju RTV Živinica, prizemnije napade i pritisak na Glavnu i odgovornu urednicu i direktora nisu zabilježeni. Takođe, nigdje na svijetu nije zabilježeno da predstavnici političke stranke otvoreno prijete uništenju i gašenju televizije čiji menadžment samo želi da televizija bude objektivna i transparentna i svačija.

  Konkretno, u posljednje vrijeme izloženi smo verbalnim i direktnim prijetnjama od strane kandidata SDA za načelnika općine Živinice Asima Aljića i predsjednika OO SDA Živinice Abdulaha Delića da ćemo jednostavno nestati. Naš jedini grijeh je to što zbog njihovih tehničkih propusta nismo medijski propratili njihove aktivnosti, (nisu nas niti pozvali), i to što smo narodna televizija i otvorena za svakoga. U vezi sa ovim, u cilju sopstvene zaštite i prava na slobodan rad, tražit ćemo policijsku zaštitu, zaštitu Regulatorne agencije za komunikacije, Obdusmana za zaštitu ljudskih prava, Upravi za inspekcijske poslove, Liniji za pomoć novinarima i drugim relevantnim institucijama.

  Napominjemo javnost da novoimenovani menadžment, zajedno sa uposlenicima RTV Živinice po imenovanju od prije mjesec dana bilježi uspjehe koji se ogledaju u tome da smo podigli sopstvene prihode od 84% te napravili uvjete za bolji televizijski program i iskorak u medijskom prostoru dostojan velikih TV centara.

  Molimo javnost da osudi neprimjerene napade na našu jedinu lokalnu medijsku kuću i da bude uz nas kao što su bili i u najgore vrijeme agresije na našu jedinu Bosnu i Hercegovinu. /Glavni i odgovorni urednik Dijana Svrakić i direktor Selmir Šljivić/

RTV Živinice

Vaš komentar na članak: