fortuna_grbDecembra 2012.godine, nakon dužih priprema, u Živinicama je formiran FK Fortuna, koji okuplja djevojke. Povodom prve godišnjice Udruženja navijača Armija zmajeva i Slavenovog “Novogodišnjeg turnira” djevojke su odigrale svoje prve međusobne utakmice i tako pokazale kako neće odustati od nakane da zaigraju prave prvenstvne utakmice!

Direktor Fortune Damir Boro ističe da klub ima podršku Nogometnog saveza BiH, čiji su članovi uprave posjetili krajem prošle godine:

“Djevojke su zainteresovane za nogomet i već ih je u klubu oko 40, koje redovno dolaze na treninge. Bili smo kod generalnog sekretara NS BiH Jasmina Bakovića i tehničkog direktora reprezentacije, našeg bivšeg sugrađanina, Denijala Pirića i oni su nam dali veliku podršku, te obećali pomoć, što nam je za početak rada neophodno”.

Za trenera je angažovan Mirnes Aličić, profesor tjelesnog odgoja i sporta.

Članovi FK Fortuna su Merima Aljić, Alema Halilović, Vildana Hodžić, Kristina Iljkić, Mersiha Kovačević, Anela Hodžić, Emina Halilović, Nejra Brčaninović, Fatima Butković, Amra Žunić, Edita Belkić, Samina Hodžić, Almedina Jusufović, Edina Hodžić, Emina Betankourt, Arnela Osmanović, Emina Mešić i Edina Nuhanović.

Ko je ko u klubu

Direktor FK Fortuna je Damir Boro, istaknuti privredni i društveno-sportski radnik, koji je tokom svoje bogate radne karijere obavljao razne odgovorne dužnosti, kao: komercijalni dirketor firme Konjuh, zamjenik generalnog direktora tuzlanske Pivare, te direktor hotela “Tuzla” u Tuzli. Za rad u sportskim organizacijama više puta je nagrađivan!

U upravi FK Fortuna predsjednik Skupštine je prof.Jusuf Beridan, Hidajet ALjić je predsjednik Izvršnog odbora, a Eldin Brčaninović je zadužen za promociju i odnose s javnošću.

Za prijem novih članova, kao i sponzora za pomoć klubu, možete kontaktirati slijedeće brojeve telefona:
061 164-144
061 149-840
061 731-772
061 737-442

Novosti iz kluba:

Prva utakmica i pobjeda

24. februara 2013.godine, ekipa Fortune je odigrala prvu prijateljsku utakmicu protiv u malom nogometu odgovarajuće ekipe iz Donje Orahovice u općini Gračanica. Utakmica je odigrana u Gradskoj dvorani u Živinicama, a rezultat je bio 4:1 za Fortunu.

Golove za domaći tim postigle su Anela i Vildana Hodžić, Merima Aljić i Edina Nuhanović, dok je u gostujućoj ekipi iz Orahovice gol postigla Amira Mujaković.

Uspješna prva takmičarska polusezona u Prvoj ligi FBiH

Nogometašice živiničke Fortune nadmašile su očekivanja u svojoj prvoj takmičarskoj sezomni 2013/14.godina. Tokom prvog dijela takmičenja u Prvoj ligi F BiH izgubile su samo jednu utakmicu i to u Mostaru, dok su sve ostale završile pobjedama sa visokim rezultatom. U posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva 20.oktobra protiv Željezničara iz Velike Kladuše postigle su pobjedu od 3:0. Do posljednjeg kola ekipa iz Kladuše je bila prva na tabeli, pa je utoliko uspjeh ekipe iz Živinica značajniji.

Golove protiv Željezničara postigle su Vildana Hodžić 2 i Merima Aljić. Sigurna pobjeda je uslijedila poslije bolje igre i više šansi za postizanje gola. Uz to domaće su imale veliku podršku sa tribina i čestim aplauzima publika je nagrađivala igru domaćih.

Trener Fortune nakon ove pobjede ističe kandidaturu za osvajanje naslova prvaka Prve lige FBiH:
“Malo je ko očekivao da ćemo postići ovako zapažen rezultat, jer smo tek osnovali klub i ovo nam je prva sezona. Ovo je bilo posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva, pobjedu ćemo proslavit, ali ćemo se još bolje pripremiti za drugi dio prvenstva”.

Direktor Fortune Damir Boro najvljuje pojačanja i očekuje veću podršku sponzora:
“Djevojke su u potpunosti opravdale naša očekivanja i tokom prvenstva samo su jednu utakmicu izgubile. Sada očekujemo rezultat ekipe Mostara, pa bi se moglo desiti da osvojimo i prvo mjesto na polusezoni. Ali, znamo naše mogućnosti i sigurno na proljeće idemo na osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BiH. Ako zatreba pojačaćemo ekipu sa još dvije iskusnije nogometašice! Očekujemo veću podršku sponzora, jer smo to našim rezultatima zaslužili!.

FK Fortuna 01

FK Fortuna 02

FK Fortuna 03