Predstava koja bez imalo ustručavanja ruši sve tabue o temi otići ili ostati, “Sunce tuđeg neba”, nakon tuzlanske premijere iz decembra 2016. godine, ponovo će zbog velikog interesovanja publike biti izvedena na sceni BKC-a Tuzla u srijedu 01.februara 2017. godine u 20:00 sati. 
 
Trideset hiljada gledalaca
Glavnog krivca za uspjeh ove pozorišne predstave, Dragana Marinkovića Macu za Tuzlu i tuzlansku publiku veže neraskidiva i iskrena prijateljska veza još iz vremena “Grad od snova”, koju je radio u Narodnom pozorištu Tuzla, a nastavila se preko “Ja Mahalac”, “Đevrasim Cijan za Pres’je’nika”, stand up comedy showa “Macaglu” do najnovije “Sunce tuđeg neba” koju će u sali BKC-a pogledati i jubilarni tridesethiljaditi gledalac.
 
“Sunce tuđeg neba” je za nepunih pet mjeseci, od beogradske premijere 22. septembra do danas punilo dvorane na premijerama i reprizama po cijelom Balkanu, a Tuzla će biti jubilarna u svom tridesethiljaditom gledaocu. 
 
Već nakon premijere u Tuzli, publika je predstavu okarakterisala kao “nešto što se mora pogledati više puta…” i tako je i bilo. Komentari gledalaca, salve suza, onih pravih i salve smijeha koje je kod publike izazvao Marinković, tog dvadesetog decembra, natjerali su organizatore za traženjem novog termina i organizovanjem repriznog izvođenja. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=oDSGrKhbLpc
 
Popularni glumac i televizijski šoumen, Dragan Marinković nakon budvanskog izvođenja ove predstave odvojio je slobodno vrijeme za druženje sa fanovima u Tuzli. Nekoliko takvih trenutaka zabilježili smo svojim foto objektivom. 
 
Repriza pozorišne predstave “Sunce tuđeg neba” na programu je u srijedu 1. februara u 20:00 sati, a ulaznice su ponovo rasprodane, kao i na premijernom izvođenju. Za sve one koji su zakasnili sa nabavkom ulaznica, ostao je broj telefona 066/645-495 za informacije i moguće dodatne ulaznice. Zato požurite, možda je neko otkazao svoju rezervaciju.

Vaš komentar na članak: