Njemačkoj će do kraja ove decenije u centrima za njegu nedostajati gotovo 220.000 kvalifikovanih radnika. Zato je privlačenje radne snage u ovom sektoru postalo jedan od prioriteta njemačke vlade, koja putem raznih programa privlači radnike za rad u klinikama i centrima za njegu. Jedan od takvih uspješnih programa trenutno se primjenjuje i u Bosni i Hercegovini.

Imidž naših radnika kao vrijednih i poštenih otvorio je vrata medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima koji su već otišli na radna mjesta u Njemačku.

Škola stranih jezika Alphabet Živinice, u saradni sa ӦSD-ispitni centar Bugojno i Agencijom za posredovanje TMI-interin, organizuju predavanje na temu: “Zapošljavanje zdravstvenih radnika u Njemačkoj”.

U okviru ove teme zainteresovani će biti upoznati sa vremenskim periodom potrebnim za učenje njemačkog jezika, potebni dokumenti za posao, koji je potreban certifikat za njemački jezik, kome se obratiti za posao, kako naći posao u Njemačkoj, potpisivanje ugovora za rad i odlazak u Njemačku!?

Odgovore na pitanja i konkretne ponude za posao možete dobiti 16.aprila u 18 sati u Plavoj sali BKC Živinice. Više informacija na web stranici: www.alphabet.ba

Vaš komentar na članak: