polazak

Škola stranih jezika Alphabet u Živinicama uspješno realizuje planirane aktivnosti, zahvaljujući primjeni savremenih metoda u nastavi i kvalitetnom stručnom radu. U Alphabetu idu i korak dalje, tako što nakon uspješno završenih nivoa, tj.kurseva, polaznici imaju priliku posjetiti Englesku i svoja znanja još više utvrditi u praktičnoj primjeni zemlje tog govornog područja.

Prezentaciju projekta putovanja u Englesku danas je održao Asmir Mešić, prof engleskog jezika, te vlasnik Alphabet škole stranih jezika Kalesija, inače predsjednik TETA (profesora TK), koji ima dugogodišnje iskustvo u izvođenju ovakvih putovanja. O tome profesorica engleskog jezika Azra Brčaninović kaže:

“Naši polaznici na raznim kursevima uspješno savlađuju predviđeno gradivo, a tokom ljeta organizuju se putovanja u okrug Devon, turistički najprivlačniji kraj Engleske nedaleko Londona. Boravak traje 7 dana i za taj period polaznici su smješteni u domovima engleskih porodica, što je najbolji način da se aktivno govori na ovom stranom jeziku. Ujedno se upoznajemo sa englekom kulturom, ali i naši domaćinu na najbolji način upoznaju se sa kulturom naše domovine. Na osnovu onog što su ovdje naučili u Alphabetu, naši polaznici na kursu engleskog jezika mogu se bez problema snaći, ali je to ipak pasiva, sve dok ne dođete u poziciju autoentičnosti”.

Osim razgovora tokom boravka kod svojih domaćina polazici kurseva iz Živinica imaju priliku tokom sedmodnevnog boravka posjetiti izložbe, muzeje i druge znamenitosti, te na taj način stiču aktivno poznavanje engleskog jezika.Bitno je istaći da za putovanje u Englesku može biti mjesta i za druge zainteresovane koji žele steći aktivo znanje ovog stranog jezika.

Škola stranih jezika Alphabet Živinice uspješno vrši obuku polaznika još iz njemačkog i turskog jezika, a cilj je da se svi nauče aktivno koristiti stranim jezicima, o čemu profesor Damir Brčaninović kaže:

“U Alphabetu je naš cilj osposobiti polaznike za aktivno korištenje jezika, pa se podjednaka pažnja poklanja svim aspektima učenja: vokabularu, gramatici, čitanju, slušanju, govoru, pisanju i izgovoru, a želja nam je da što više polaznika koristi pogodnosti putovanja u Englesku, kada je riječ o engleskom jeziku, za koji imamo najviše interesovanja. Alphabet prati najaktuelnije evropske standarde učenja stranih jezika, tako da za engleski jezik koristimo izdanja čuvene izdavačke kuće Macmllan, a za njemački jezik Hueber, takođe najpoznatiju izdavačku kuću”./Š.G./

Na slici: Nakon časa-zajednički snimak polaznika i profesora

Vaš komentar na članak: