amela

Amela Hodžić je učenica VI razreda Osnovne škole u Bašigovcima i među najbopljim je đacima u razredu. Odlična je učenica od početka školovanja pa stiže biti aktivna i u raznim sekcijama. Voli muziku, lijepo pjeva-odlična je i iz muzičkog odgoja. Uz to imala je veliku želju svirati gitaru, pa je nakon velikog broja petica od oca nagrađena tim lijepim muzičkim instrumentom:

“Član sam mnogih sekcija, ove godine se pripremam za takmičenje iz prve pomoći, pa ću nastojati postići dobar rezultat sa svojom ekipom. Volim muziku, član sam još  ritmičke, horske i folklorne sekcije, a rado nastupam i sa horom ilahija i kasida naše škoel. Imamo redovne nastupe prilikom svečanosti u školi, a moja je želja da nastupam i solo pjevanjem. Imala sam želju da naučim svirati gitaru, pa mi je tu želju otac ispunio”.

Uskoro će početi školska takmičenja, a Amela Hodžić se sa svojom ekipom priprema da postigne što bolji rezultat. Učestvovaće i na takmičenju horova, a ako bude prilike nastupiće i kao solo pjevač, ali već iduće godine obećala je da će savladati i vještinu sviranja na gitari! Pošto joj sve odlično polazi za rukome -ne sumnjamo da će savladati umjetnost sviranja na gitari./Š.G./

Vaš komentar na članak: