BKC: Bogata kulturna jesen u Živinicama

Ove jeseni u Bosanskom kulturnom centru nas očekuje bogat i kvalitetan kulturni sadržaj. Nova umjetnička sezona počet će besplatnim kino projekcijama filmova za djecu i odrasle, a publika će već u utorak, s početkom u 20 sati, imati priliku pogledati film „Dobar dan za posao“, u režiji Martina Turka, a dan poslije rezervisan je za animirani film za djecu „Bijeli očnjak“, Alexandera Espigaresa, koji će početi u 19:00 sati. Rezultat je to saradnje JU BKC Živinice, Obala Art Centra i Sarjevo Film Festivala.

„ U četvrtak od 19:30 sati, imat ćemo priliku učestvovati u otvaranju teatarskog festivala „Četvrtkom u pozorište“, te pogledati hit komediju Državni lopov, Studio teatra iz Zenice, a publika će svaki naredni četvrtak od 19:30 sati moći pogledati po jednu predstavu. Osim iz Zenice, u goste nam dolazi i SARTR iz Sarajeva, Narodno pozorište iz Tuzle, te Teatar Kabare Tuzla. Također, ljubitelji pisane riječi će tokom oktobra imati priliku uživati u manifestaciji „Oktobar mjesec knjige“, u okviru koje će biti organizovane promocije knjiga, radionice i druženje sa piscima, a Biblioteka će i ovog oktobra organizovati Dan otvorenih vrata“, istakao je Elmir Krivalić, direktor JU BKC Živinice.

Uporedo sa tim, radi se na organizaciji I Festivala umjetnosti za djecu, Živinice 2018., koji će biti upriličen sredinom idućeg mjeseca, a namijenjen je za djecu svih uzrasta.

“Mi ovo ne bi mogli organizovati da nije naših partnera, prijatelja, sponzora i pokrovitelja, a ove godine svesrdno nam pomažu: Fondacija za muzičku, likovnu i scensku umjetnost, Općina Živinice, načelnik Samir Kamenjaković, Federalno ministarstvo za kulturu, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, te naši privrednici: SE Sarajka, UG Bulevar, Media Sky, RM Kadrić, Alu-kal”, rekao je direktor Krivalić.