Uprkos materijlanim teškoćama i nedsotatku sredstava, u Bosanskom kulturnom centru Živinice nastoje oživjeti filmsku umjetnost i prenijeti je na platna velike pozornice. Uslovi svi postoje, prostora ima dovoljno, ali novci su predstavljali kočnicu. O repertoaru filmova govorio nam je direktor BKC Živinice mr.Fahrudin Brčanionović:

“Sa filmskim projekcijama smo počeli ponedjeljkom, utorkom i srijedom, tako da već su projekcije u toku i to od 9, 12 i 15 sati, sa filmovima Ćurkina sloboda i Spajdermen, koji su omiljeni među mladima. Takođe imamo projekcije i u večernjim satima- danas i sutra od 20,30 sati. Koristim priliku da pozovem ljubitelje lijepog filma, da dođu na našu 3D projekciju i neće se pokajati. Učinili smo veliki napor, još samo da dobijemo posjetioce”.

Čudesni Spajdermen (The Amazing Spider-Man) u režiji Marca Webba, u kojem glavne uloge igraju Andrew Garfield, Emma Stone i Rhys Ifans, oduševiće sve posjetioce.

Sam Raimi (režiser prethodne triologije koja je kompletirana tek prije par godina) i Tobey Maguire (bivši Spajdermen) u potpunosti su podržali novi projekat. Maguire je poslao i pismo producentu u kojem je poželio sve najbolje Garfieldu i cijeloj ekipi. To nas, zapravo, ni malo ne čudi, s obzirom da su Raimijevi filmovi odradili svoj posao sasvim zadovoljavajuće i ispričali svoju priču, a priča se da je Spajdermen u velikoj mjeri zadivio cijeli svijet i ispunio zadatak koji je pred njega postavio režiser. Zato dođite da zajedno pogeldamo najnoviji filmski svjetski hit!

Vaš komentar na članak: