Komedija “COSA NOSTRA” je predstava Umjetničke grupe “SATYA”. Premijerno je izvedena 11. 10. 2012. godine u velikoj sali Centra za kulturu “Sarajevo”. Ova predstava je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

Do sada je gostovala u Vogošći, Travniku, Zenici, Tešnju, Fojnici, Maglaju, Visokom, Konjicu, Kaknju, Tuzli, Gradačcu, Zavidovićima, Hadžićima, Srebreniku, Ist. Sarajevu, Goraždu, Mostaru, Žepču, Prnjavoru, Fojnici, Splitu, Metkoviću, Hvaru…

U predstavi igra poznata bosanskohercegovačka glumica Emina Minka Muftić, poznata po ulogama u domaćim filmovima i serijama („Lud, zbunjen, normalan“; „Viza za budućnost“), te mlada glumica Elma Ahmetović koja se proslavila u seriji Lud, zbunjen, normalan te velikom broju bosanskohercegovačkih filmova.

Predstava se izvodi na sceni BKC-a Živinice u subotu, 14.marta od 19 sati. Karte se mogu kupiti neposredno prije predstave.Dobro nam došli.

Vaš komentar na članak: