U Bosanskom kulturnom centru u Živinicama održana je promocija knjige „Tragom Božjih poslanika“, autora prof. dr. Ibrahima Kajana. Živiničani su pokazli veliki interes za ovim kulturnim događajem.

Književno veče ljubiteljima pisane riječi otvorili su akademski glumac Elmir Krivalić i Amela Mehmedović, kazavši, između ostalog, kako knjiga „Tragom Božjih poslanika“ predstavlja novo bibliografsko izdanje, koje je nastalo devedesetih godina prošlog stoljeća, u periodu autorovog putopisnog pohoda kroz jugoistočnu Tursku, tačnije područja vezana za nekoliko Božijih poslanika.

O knjizi je govorio i autor Ibrahim Kajan, a prisutnim je približio putopisno štivo kroz video prezentaciju originialnih fotografija s putovanja.

Književnik Kajan tokom boravka u Živinicama, održao je i dijaloški sat učenicima Gimanzije pod nazivom „Književnost uživo“ gdje je predstavio svoj rad i govorio o velikanima bh. književonsti, a posjetio je i Prvu osnovnu školu Živinice, gdje se družio s učenicima drugog razreda./S.Mumić/

Vaš komentar na članak: