BKC: Predstava “Ludilo udvoje”-poklon za 8.mart

Na velikoj sceni BKC-a Živinice će 7. marta, s početkom u 19:30 sati biće odigrana predstava „Ludilo udvoje“, ulaz je slobodan, a poklon je to načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića u povodu 8. marta, Dana žena.

Režiju za predstavu potpisuje Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva.

Drama apsurda Eugena Ionesca „ Ludilo udvoje“ govori o otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera. To bi u najgrubljem smislu bio opis današnjeg modernog čovjeka i svijeta u kojem živimo, stoga je tematika ovog komada više nego aktuelna. U predstavi pratimo srednjovječni bračni par (ON i ONA-namjerno depersonalizirani), svako zarobljen u svom svijetu, lišen istinske komunikacije, osuđeni jedni na druge, u permanetnom sukobu oko najtrivijalnijih stvari, dok napolju bijesni rat i prijeti da sruši i njih i njihov mali davno izgubljeni svijet.

„Ludilo udvoje“ je izvrsna prilika da dame za „Dan zena“ počastite odličnom predstavom, poručuju iz BKC-a Živinice.