Bosnaski kulturni centar će naredne sedmice organizovati prikazivanje filmova za djecu i odrasle, s tim što su filmske projekcije za djecu u dnevnim, a za odrasle u večernjim terminima.

“U saradnji sa svih devet osnovnih škola naše općine i prevozničkom firmom Turbo organizujemo prikazivanje crtanih filmova za djecu. Od narednog ponedjeljka i utorka, 16.i 17.februara, predstave za školsku djecu su u terminima od 9, 12 i 15 sati. Za učenike od I do V razreda pripremljena je projekcija crtanog fila “Sedam patuljaka”, dok je za učenike od VI do IX razreda na programu film “Gospodar vjenčanja”.

Projekcija igranog filma za odrasle je na programu takođe 16. i 17.februara, u večernjim satima i to u dva termina, od 18 i 20,30 sati. Odrasli će pogledati zanimljivu projekciju “Pedeset nijansi sive”, kaže nam direktor BKC mr.Fahrudin Brčaninović.

Zanimljivo je istaći da je svjetska premijera filma “Pedeset nijansi sive” održana juče, a već 16.februara, u ponedjeljak i publika u Živinicama imaće priliku pogledati ovo zanimljivo filmsko ostavrenje. To je rezultat nastojanja i uspostave veoma dobre saradnje menadžemnta BKC-a Živinice, na čelu sa direktorom Fahrudinom Brčaninovićem, sa Kinemom BiH.

Na sveopće zadovoljstvo svih obožavatelja popularne knjiške trilogije “Pedeset nijansi sive”, film u režiji Sam Taylor-Johnson s Dakotom Johnson i Jamie Dornanom u glavnim ulogama, navodno će u svojih 125 minuta trajanja, govoriti o studentica književnosti Anastasia Steele, kada ode intervjuirati mladoga poduzetnika Christiana Greya, upozna lijepog, vrlo inteligentnog i zastrašujućeg muškarca. Neiskusna i nevina Ana sa strahom shvaća da želi tog muškarca i da se, unatoč njegovoj tajanstvenoj suzdržljivosti, očajnički želi zbližiti s njim. Ne mogavši odoljeti Aninoj nenametljivoj ljepoti, pameti i slobodoumnome duhu, Grey priznaje da i on nju želi, ali pod vlastitim uvjetima. Naravno, postoji niz spletki u ovom filmu, koje će gledaoci imati priliku vidjeti već u ponedjeljak ili utorak./Š.G./

Na slici: Scena iz filma Gospodar vjenčanja

Vaš komentar na članak: