Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona počinje sa prodajom i rezervacijom ulaznica za operu „Zmaj od Bosne“, koja će biti izvedena 13. marta 2017. godine. Prodaja i rezervacija ulaznica vršit će se od 11. januara-20. februara 2017. godine u marketing službi BKC-a.

Ova opera, koja je jedan od najvažnijih kulturnih događaja posljednjih godina u našoj zemlji, premijerno je izvedena 15. decembra u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Muziku je komponovao poznati bh. kompozitor Asim Horozić, režiju potpisuje višestruko nagrađivani profesor Ozren Prohić, libreto je uradio ugledni književnik i dramaturg Nijaz Alispahić, dok su u ovom projektu učestvovala sva tri muzička ansambla sarajevskog Narodnog pozorišta.
Opera „Zmaj od Bosne“ je muzičko – scenski spektakl u kojem učestvuje preko 100 izvođača. U projektu koji je rađen tri mjeseca učestvuju veliki Hor Opere Narodnog pozorišta, Balet NPS, glumci i Sarajevska filharmonija.
Informacije i rezervacije : 035 / 311 070.
E-mail: bkctktuzla@gmail.com

Opera „Zmaj od Bosne“, koja govori o Husein-kapetanu Gradaščeviću.

-S ponosom najavljujemo izvođenje opere koja predstavlja veliki umjetnički, ali i produkcijski poduhvat. U 2016. godini smo oborili rekorde kada je u pitanju posjećenost i broj događaja, a u narednoj godini želimo da nastavimo organizovati velike kulturne događaje za naše građane. Opera „Zmaj od Bosne“, koja govori o jednoj od najznačajnijih ličnosti u historiji naše zemlje, sigurno će biti jedan od najvećih kulturnih događaja u BKC-u u 2017. godini – kazao je Edis Bajić, direktor Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona./JU BKC TK Tuzla/

Vaš komentar na članak: