Večeras je u velikoj sali BKC Živinice održan uspio koncert Tuzlanskog kamernog orkestra. Grupa umjetnika okupila se oko ovog orkestra prije dvije godine i znatno poboljšala kulturnu scenu Tuzle i okoline, a u to smo se mogli uvjeriti i večeras.

Pred nastup, umjetnički rukovodilac profesorica Nataša Kakeš je prisutne upoznala sa kamernim orkestrom i večerašnjim programom:

“Sarađujemo sa bosanskohercegovačkim muzičarima, tako da će večeras nastupiti muzičari iz Tuzel, Zenice, studenti iz Sarajeva . Dakle, tu su muzičari različitih profila- profesori muzike, studenti Muzičke akademije, nekadašnji i sadašnji učenici Srednje muzičke škole Tuzla”.

Tuzlanski kamerni orkestar večeras se predstavio djelima poznatih svjetskih klasika: Pachelbel-Kanon u D-duru, Mozart -Mala noćna muzika /Allegro, Romanze, Menuetto i Rondo/, Straus-Kaiser-Waltzer /Valceri br.1,2,3 i 4/, Wariock-Capriol svita /Basse-Danse, Pavane i Mattachins/, Gardel-Miris žene i Brahms – Mađarski ples br.5.

Nakon održanog koncerta zadovoljni su bili i posjetioci i izvođači-članovi orkestra, a Šejla Glinac, studentica treće godine Muzičke akademije Sarajevo je izjavila:

“Koliko je publika bila oduševljena toliko smo i mi izvođači, koji smo nakon svake kompozicije nagrađivani apaluzima. Dvorana je veoma akustična, tako da su kvaliteti naših djela došli do punog izražaja, pa nam je želja da se ponovo vidimo u Živinicama”.

Tuzlanski kamerni orkestar nastupio je u sastavu: Violina I-Nataša Kakeš, Šejla Glinac, Maira Isaković i Maida Hadžimahović. Violina II-Jasmina Šehanović, Goran Krdžalić i Eldar Isaković. Viola-Sanja Manov i Jelena Serafimovska. Violončelo-Anel Smajić i Ena Kečević, te kontrabas Dženis Mrkonjić./Š.G./

Vaš komentar na članak: