Danas je Gradska biblioteka Živinice bogatija za 157 knjiga, vrijednosti 2 hiljade KM. Riječ je o donaciji JP BH Pošte Sarajevo, koja je nedavno donirala i dio plastičnih stolica stadionu Slavena. Direkotr BH Pošte Mujo Butković kaže kako će ova društveno odgovorna firma nastojati i u buduće ulagati sredtva za dobrobit zajednice:

“JP BH POŠTA sve uspješnije posluje, a prošlu godinu završili smo sa dobitkom. Bila je to naša najuspješnija poslovna godina, jer je ostvarena dobit od oko 3,5 miliona KM, a u prvom tromjesečju 2014. godine dobit od preko 2 miliona KM. Zato u posljednje vrijeme sve više izdvajamo za razne donacija širom BiH , pa ni Živinice ne zabvoravljamo.BKC-a Živinice je imao ponuditi kvalitetan projekat i odobrili smo maksimalni iznos sredstava. Ove godine planirali smo izdvojiti 300 hiljada maraka za slične projekte u našoj državi”, rekao je Butković /slika na naslovnici/.

Sa koliko se teškoća susreću preduzeća kulturne djelatznosti nije potrebno posebno isticati, pa je direktor BKC Živinice mr.Fahrudin Brčaninović “primoran” pratiti konkurse, kako bi obogatio knjižni fond:

“Posebno pratimo uspješne firme kao što je to JP BH Pošte Sarajevo, na vrijemo smo se prijavili i ponudili naš projekat i na zadovoljstvo svih nas u BKC uspjeli smo dobiti donaciju. Naši čitaoci će tokom ljeta imati priliku čitati djela iz oblasti beletristike, nismo zaboravili đaka sa dijelom školske lektire, zatim stručnom literaturmo i sl”.

Nizama Đug je doajen u Gradskoj biblioteci, kaže kako je nekada bila praksa da biblioteke u BiH imaju jednu knjigu na jednog stanovnika i da ih sada ima 2,5 puta manje nego što bi trebalo biti, pa je otuda donacija za svaku pohvalu JP BH Pošte i njenom direktoru Butkoviću!/Š.G./

Vaš komentar na članak: