BKC:Održana promocija knjige dr. Denisa Bećirovića

Večeras je u velikoj sali BKC Živinice održana promocija knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“, čiji je autor dr. Denis Bećirović, jedan od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima.

Na početku promocije prikazan je dokumentarni film o autoru knjige, njegovoj bogatoj biografiji i postignutim uspjesima u dosadašnjem radu i aktivnostima.

Promotori /Jasmin Imamović, Hasan Muratović, Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, Ferid Buljubašić, Hadžem Hajdarević, Mustafa Polutak i doc.dr. Benjamin Londrc/ su zaključili da knjiga jasno pokazuje državnički karakter ukupne djelatnosti Denisa Bećirovića i dodali su da je ova knjiga svjedok iscrpnog, ustrajnog i dosljednog zalaganja Denisa Bećirovića za očuvanje cjelovitosti i samostalnosti BiH, kao i za njenu demokratizaciju i ostvarenje ravnopravnostih svih njenih građana.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i autor knjige dr.Denis Bećirović koji je, između ostalog, rekao:

“Moja knjiga „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ nije predizborna kampanja. To je ono što sam govorio i pisao u proteklom periodu, kao poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH od 2006. godine, tu su sadržane izjave i izlaganja na domaćim i međunarodnim skupovima, poslanički prijedlozi i inicijative.Moramo jačati ekonomiju i zaustaviti odlazak mladih van svoje zemlje.Moja politika nije da ljude dijelim, već ujedinjujem i sve više ljudi me podržava”, rekao je Bećirović.