BKC:Treći festival umjetnosti za djecu

Tokom ove godine JU BKC Živinice organizovala je niz uspješnih kulturnih događaja, pa je ovaj naš hram kulture u potpunosti opravdao očekivanja.Literarne večeri, promocije knjiga, dramske predstave, muzički događaji, te izložbe likovnih radova privukle su pažnju sugrađana.Uz, to izgradnjom Omladinske ljetne scene stvoreni su još povoljniji uslovi za organizaciju i održavanje kulturnih događaja.

Iduće sedmice počinje novi događaj, a riječ je o”Trećem festivalu umjetnosti za djecu”, koji će trajati od 10.do 13.decembra.

Prema riječima direktora JU BKC Elmira Krivalića, Festival će se održati uz poštivanje mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19, a to znači da je broj mjesta je ograničen na 70 posjetilaca, distanca od dva metra, a za članove porodice odnosno roditelja i dijete ili dvoje djece iz iste porodice sjedište jedno do drugog.

Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku prije i tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku i obuće prilikom ulaska u salu.Pošto je broj posjetilaca ograničen – pretprodaja ulaznica po cijeni od 5 KM će biti od ponedjeljka 7.decembra u terminu od 8 do 15 sati u prostorijama BKC-a.

Zato, obezbijedite svoje ulaznice na vrijeme. Za sve informacije možete nas kontaktirati na broj 035/ 773-908.

Pokrovitelji festivala su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, te Grad Živinice.

Repertoar Trećeg festivala umjetnosti za djecu je slijedeći:
Četvrtak, 10. 12. 2020.

Promocija Zbirke priča i igrokaza za djecu “Ples u svemiru” – u izdavaštvu JU BKC Živinice, Gradska biblioteka Živinice

Petak, 11. 12. 2020.
Predstava za djecu TOBIJA – Pozorište mladih Sarajevo
Igraju: Mario Drmač i Belma Lizde Kurt

Subota, 12. 12. 2020.
Predstava za djecu Mutiša i Kvariša -Art teatar Tuzla
Igraju: Midhat Kušljugić, Edis Žilić i Jasmina Dedić

Nedjelja, 13. 12. 2020.
Predstava za djecu Tvornica snova – Gradsko pozorište Živinice
Režija: Emir Ibrahimović i Adi Glavinić

Promocija zbirke i predstave počinju od 18:00 sati.
Dramska radionica će se održati 12. 12. 2020.godine u terminu od 11 do 13 sati, samo za učesnike Dramskog studija pod rukovodstvom glumca Emira Ibrahimovića./Tim za medije/