Od 1991. godine Ujedinjene nacije su proglasile 1. oktobar za Međunarodni dan starih lica.Dan starih osoba danas je obilježen u Crvenom križu/krstu Živinice, gdje su se okupile članice sekcije Zlatna dob, koje je pozdravio i uputio im čestitke Nermin Aljić-sekretar CK Živinice.

“Danas smo se okupile da uz Međunarodni dan starih osoba obilježimo i prvu godišnjiu od formiranja naše sekcije pri CK Živinice-Zlatna dob. Imamo oko 50 članica i danas ćemo posjetiti Etno avliju u Mačkovcu, družićemo se i cilj nam je ujedno da skrenemo pažnju na potrebu veće brige za našim starijim sugrađanima, koje nažalost ponekad zaboravljamo”, rekla nam je predsjednica sekcije Zlatna dob Koviljka Peći.

Članice Zlatne dobi su aktivne, svakog četvrtka se sastaju u prostorijama Crvenog križa, gdje se druže uz kafu i dogovaraju o akcijama koje žele organizovati, posebno humanitarnim, o čemu predsjednica Koviljka kaže:

“Osnovali smo sekciju 30. oktobra prošle godine u povodu Međunarodnog dana starih osoba. Imali smo više humanitarnih akcija, među kojima posjete Centru Vrati osmjeh, gdje smo se družile sa djecom sa posebnim potrebama. Takođe organizujemo i predavanja prema potrebi, gdje nam dolaze ljekari, pedagozi i stručnjaci raznih profila”.

Članice Zlatne dobi redovno organizuju proslave vjerskih praznika, radionice, a uskoro će zajedno proslaviti i Bajram, tako da će vrijeme do Nove godine upotpuniti zanimljivim sadržajima!/Š.G./

Na slikama: Današnje okupjanje članica Zlatne dobi pred polazak na izlet

Vaš komentar na članak: