Razrednici Mješovite srednje škole i Gimnazije danas su podijelili svjedočanstva svojim učenicima, tako da će svi na bezbrižan školski raspust, pogotovu oni učenici koji su sa uspjehom završili razrede. Među grupom takvih učenika zatekli smo Amilu Mešić i Aminu Mehmedović iz Frizreske škole, koje su uspješno završile prvi razred, te gimnazijalce trećeg razreda Benjamina Čerkezovića, Samira Kadirića i Damira Goletića.

Svi su odlikaši i od naredne školske godine pomenuti gimnazijalci će u završni četvrti razred, a po čemu će se sjećati minule školske godine kažu:

“Svi smo odličnim završili treći razred, dobili smo pohvale i tako nagrađeni za svoj trud i rad. Pamtićemo godinu po dobrom druženju, zajedničkim aktivnostima, a igrali smo i ping pong, tj.stoni tenis, tako da je naša škola pod vođstvom profesora Muhameda Dedića osvojila prvo mjesto na TK”.

Skorašnji maturanti nam još priznaše da će se sjećati minule školske godine i po tome što su se neki od njih po prvi puta “napili” za 1.maj, ali da više neće na takvu kušnju!

Amila i Amina žele postati frizerke i za sada im je dobro krenulo, o čemu kažu:

“Bila je to za nas velika promjena da poslije osnovne škole postanemo srednjoškolke. Zadovoljne smo nakon privikavanja, postigle smo zapažen uspjeh i to nam je posebno drago. Imamo dobro društvo, odjeljenje nam je složno, profesori super, tako da očekujemo i narednih godina dobre ocjene i uspjeh”.

Pred učenicima je raspust i dugo toplo ljeto, koje će iskoristiti na razne načine, ali je sigurno da će se ponovo zaželjeti školskog druženja i učenja!/Š.G./

Vaš komentar na članak: