U okviru manifestacije ”Dani komedije” na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona večeras od 20.00 sati predstava ”Da li je to bila ševa?”.

Ovim komadom pruža nam se prilika da domaštamo mogući razvoj događaja; riječ je o samoživosti, pohlepi, bezosećajnosti i nemogućnosti da velike ljubavi prežive udarce koje im zadaje stvaran život, ali uz izvjesnu dozu karikature, groteske i komedije …

Kao polazište svojoj satiričnoj priči Kišon je predpostavio da Romeo i Julija nisu tragično okončali svoju ljubav već da su preživjeli. Julija se probudila na vrijeme da spriječi Romeovo samoubistvo.Tridest godina kasnije zatičemo Romea i Juliju u braku iz koga je davno nestala romantična zaljubljenost, a zamijenila ju je rutina i nezadovoljstvo jalovim životom.

Balet majstor Romeo i domaćica Julija kubure sa novcem koji je najčešći povod svadja, a imaju i problema sa kćerkom tinejdžerkom Lukrecijom i njenim odrastanjem i vaspitanjem.

Predstava po tekstu Efraima Kišona, režirao Goran Bjelanović.
Glume: Predrag Vukojević, Slađana Bubanja, Jusuf Bajramspahić, Nada Pavićević, Vlado Tomović, Sanja Ćirović, Andrijana Rudić, Vuk Pavićević, Miodrag Rakonjac, Džana Numanović, Fahrudin Zaimović i Nikola Kovačević.

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti u Marketing službi BKC-a ili u CD Shop-u MIDO (Korzo)./JU BKC TK/

Vaš komentar na članak: