Povremeno naši sugrađani poklanjaju svoje knjige Gradskoj biblioteci Živinice. Najnoviji primjer je Eldina Džinić, koja je darivala stotinu knjiga. O svojoj donaciji kaže:

“Knjige su raznih sadržaja, od beletristike, školske lektire do stručnih knjiga. To sam poklonila zato što smatram da knjiga vrijedi onoliko koliko je ljudi pročita, tako da im nije mjesto da budu u mojim ladicima, već korisno i drugima posluže”.

Bibliotekarka Jasmina Šabanović ističe kako je poziv građanima da poklanjaju knjige uvijek otvoren i da su ovakve donacije dobro došle:

“Moram pohvaliti donaciju naše sugrađanke Eldine Džinić, jer je bila veom kvalitetna i knjige su dobro očuvane. S vremena na vrijeme građani poklanjaju knjige i to nam dobro dođe da obogatimo knjižni fond, pošto znamo da je do novca i knjiga sve teže doći”.

Gradska biblioteka tokom školske godine ima povećan broj čitalaca, pa je svaka nova knjiga dobro došla. Nadamo se da će donaciju Eldine Džinić slijediti i ostali koji su u mogućnosti višak knjiga pokloniti, kako ne bi ostale u nečijim policama prekrivene prašinom!/Š.G./

Vaš komentar na članak: