Druga osnovna škola bila je domaćin općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.Nakon održanog takmicenja i sumiranja postignutih rezultata proglašeni su najbolji.

Tako je prvo mjesto u kategoriji VIII i IX razreda pripalo učenicima Druge osnovne škole Živinice, koje je pripremala nastavnica Jasmina Mujezinović.

Prisutne takmičare i goste pred početak takmičenja su pozdravili direktorica škole Besima Jagodić, kao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice, Sedin ef.Karić.

U konkurenciji VIII razreda drugo mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole Šerići, a treće OŠ G.Živinice, dok je u konkurenciji IX razreda druga bila OŠ Gračanica, a treca OŠ Bašigovci.

Na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke za VIII razrede općinu Živinice predstavljat će Amina Kozarević sa osvojenih 84,5 boda, Samra Dugonjić 83 boda (obje iz Druge OŠ) i Zerina Djulović sa 79 bodova iz OŠ Serići.

Na regionalno takmičenje iz devetih razreda Živinice će predstavljati Amila Salkić 90 bodoba, Amra Jagodić 89 (obje Druga OS) i Amina Mahmutović iz OS Gracanica sa 88 bodova./M.N./

Vaš komentar na članak: