U Drugoj osnovnoj školi Živinice uspješno je priveden kraju nastavni dio tekuće školske godine. Svi učenici dobili su svoje đačke knjižice u kojima je upisan njihov uspjeh, koji su ostavrili tokom školske godine, dok su maturanti ispraćena sa svjedožbama.

Tokom nastavnog dijela školske godine učenici i nastavno osoblje pokazali su veliko stvaralaštvo u okviru kulturnog i javnog djelovanja, održano je više javnih nastupa, priredbi i akademija povodom značajnih događaja, postignuti su veliki rezultati na takmičenjima iz nastavanih predmeta i sportskim susretima, pa je red došao da se svi zajedno i odmore.

O postignutim rezultatima direktorica Druge OŠ Besima Jagodić kaže:

“Našu školu pohađalo je 924 učenika, koji su ostvarili procenat prolaznosti od 87,21 odsto. Imali smo 316 učenika sa odličnim uspjehom, 187 vrlo dobrih itd. Srednja ocjena iznosi 4,06, dok će razred ponavljati 8 učenika. Naša škola se svake godine susreće sa većim brojem neocjenjenih učenika, koji znatno umanjuju procenat prolaznosti. To su uglavnom učenici čiji su roditelji usljed nedostatka posla prijavljeni u drugim zemljama kao azilanti i uglavnom se radi o romskoj populaciji. Za takve ućenike imamo pilot projekat i mislim da će nam i ove godine biti odobren, a to znači da će im se u narednoj školskoj godini omogućiti da za jednu godinu završe dva razreda”.

Dok učenici i nastavno osoblje budu na odmoru, za menadžment škole nema predaha, jer im predstoje aktivnosti na uređenju škole i adaptaciji pojedinih prostora:

“Prijavili smo nekoliko projekata za adaptaciju sale za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, krečenje, zamjenu stolarije i druge zanatske radove, pa nam preostaje da sačekamo kakve ćemo rezultate na tom polju postići. U neke perojekte ćemo uključiti i roditelje, a jedan dio i dodatnim aktivnostima naše javne ustanove, tako da ćemo početak nove školske godine dočekati u povoljnijem ambijentu”, kaže nam diretkroica Besima Jagodić./Š.G./

Na sllici: Dio učeničkog stvaralaštva tokom školske godine

Vaš komentar na članak: