Druga OŠ: Novi prozori-uskoro nova fasada

 

U vrijeme kada su učenici na zasluženom ljetnom raspustu menadžmenti škola vrijedno rade na poboljšanju uslova boravka i rada u odgojno obrazovnim ustanovama, kako bi spremnije dočekali početak naredne školske godine septembra mjeseca.

Druga osnovna škola za kratko vrijeme, od kada su ih učenici napustili, uspjeli su promijeniti stare prozore novim, na cijeloj prednjoj strani zgrade. Direktorica škole Besima Jagodić je zadovoljna urađenim poslom, ali tokom ljeta bit će još aktivnosti:

“Zahvaljujući sredstvima Budžeta općine Živinice postavljeni su novi prozori na 29 otvora, čija je vrijednost 17 hiljada KM.Izvođač radova, firma Kristal iz Konjuca, ponudila je najbolje uslove, pa su za dva dana uspjeli skinuti stare i dotrajale prozore i postaviti nove.Predstoji nam narednih dana sanacija sale tjelesnog odgoja, gdje namjeravamo urediti krov, postaviti nove prozore, sanaciju poda i finalno uređenje. Sredstva su obezbjeđena od općine Živinice 20 hiljada KM, Vlade TK 8 hiljada i Vijeća roditelja sa donatorima i zaposlenicima takođe 8 hiljada KM”.

Važno je istaći da je Vlada TK podržala projekt uređenja centralonog grijanja u visini 22 hiljade KM, ali ni to nije sve!

“Odavno vodimo aktivnosti na utopljavanju zgrade, pa je u izgledu rješenje i tog problema tokom rasputa. Za ovaj projekat potrebno je oko 50 hiljada KM i ta sredstva su od Vlade Federacije BiH”, kaže nam direktorica Besima Jagodić.

Dakle, već od septembra uslovi rada u Drugoj osnovnoj školi bit će znatno poboljšani, što je ovaj vrijedni kolektiv odavno i zaslužio./Š.G./